Receptet kommer från Arla. se (jag har dock ändrat liiite). Ingredienser. ca 1 kg högrevsmör att steka i1 tsk salt1 krm svartpeppar1 1/2 msk vetemjöl1 msk tomatpuré3 lagerblad1 tsk timjan2 dl rödvin2 1/2 dl köttbuljong140 g tärnad bacon8 steklökar2 vitlöksklyftor200 g färska champinjoner
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Eftersom hjortfärs är väldigt magert i sig och man inte har grädde i en bourguignon kan man med fördel ha lite feta tillbehör istället
Klart att det kommer viktigpettrar och skriker något om att det inte längre är en Boeuf Bourguignon och det kanske det inte är, alternativt är det en Boeuf med touch av äpplen på mitt sätt
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Bouef Bourgignon 4 port700 g högrev i grytbitar200 rökt sidfläsk i tärningar15-20 färska champinjoner, halverade2 vitlöksklyftor, finhackade2 msk soja1½ msk kalvfond2 krm malen svartpapper2 lagerblad2 dl rött vin1 dl vattenmaizenaredning4-5 msk syltlökarBryn grytbitarna i en stekpanna så de får färg, lägg över det i crock potten. Bouef Bourgignon 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.