Receptet kommer från Arla. se (jag har dock ändrat liiite). Ingredienser. ca 1 kg högrevsmör att steka i1 tsk salt1 krm svartpeppar1 1/2 msk vetemjöl1 msk tomatpuré3 lagerblad1 tsk timjan2 dl rödvin2 1/2 dl köttbuljong140 g tärnad bacon8 steklökar2 vitlöksklyftor200 g färska champinjoner
‹›6 / 8Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Bouef Bourgignon 4 port700 g högrev i grytbitar200 rökt sidfläsk i tärningar15-20 färska champinjoner, halverade2 vitlöksklyftor, finhackade2 msk soja1½ msk kalvfond2 krm malen svartpapper2 lagerblad2 dl rött vin1 dl vattenmaizenaredning4-5 msk syltlökarBryn grytbitarna i en stekpanna så de får färg, lägg över det i crock potten. Bouef Bourgignon 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.