Bobotie är sydafrikansk comfort food, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe. Egentligen ska den innehålla russin, men det gillar ingen annan i familjen så fick det bli en Bobotie utan de torkade vindruvorna
Bobotie. Under tiden som bobotien går i ugnen gör du riset. Servera bobotien med riset. Bobotie. Nu har det blivit dags för ett besök i den afrikanske matlagningen och dagens land är Sydafrika
Vi har förstått att denna köttfärsrätt symboliserar den kanske mest sydafrikanska rätten av dem allaBobotie 2 msk olja2 st medelstora lökar3 st klyftor vitlök2 st gröna färska chilifrukter3 tsk stark curry3 st lagerblad1 tsk krossad kryddpeppar0,5 dl vitvinsvinäger0,5 dl strösocker3 msk ströbröd + vatten1 kg nöt- eller blandfärs2 tsk mald koriander2-0,5 tsk salt4 st ägg3,5 dl mjölktillbehörkokta grönsaker, t ex morötterSätt ugnen på 225 grader C
Jag har gjort Bobotie. Det är lika bra att erkänna på en gång. när jag läser böcker blir jag hungrig. Det kan vara en kokbok som jag läser i sängen innan ögonen faller ihop
En sydafrikansk rätt, Bobotie (en form av paj). (I den traditionella bobotien ingår russin, aprikoser och chutney som är söta, jag har inte med dessa utan tar i äpple och kokos istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.