4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Medris runtom i formen ochchutneysåsen ovanpå har du hela middagen i en ugnsform. Vi åkte över till Bornholm och bodde på bed & breakfast med en väldigt dansk man i receptionen, åt på restaurang där servitrisen blev så glad för dricksen att Daniel fick en spontan kram, kikade genom skottgluggar i gamla slottsruiner, lunchade med Mårtenssons och stannade på i princip varenda gårdsbutik i hela sydöstra Skåne
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås ochris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Därför består denna rätt av råris, linser, fetaost, chutneyoch någon grönsak (som för vår del i Lesotho kunde vara majs eller oliver, men som man här hemma kan hitta på något roligare med)
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Servera med kokt ris eller potatis - och gärna en bit bröd till. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Rör om då och då. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.