De senaste månaderna har jag flera gånger läst om blomkålspizzaoch det lät så spännande. blomkålen i en skål och blanda med ägg, ost, salt och svartpeppar
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Lägg blomkålssmulet i en skål och tillsätt ägget under omrörning rör så att det inte koagulerar, tillsätt hälften av mozzarellan, parmesanen, örterna, de pressade vitlöksklyftorna , salt och peppar
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Här blev det en varm pastasallad medserrano, tomat och ruccola. Toppa med. Här lämnar den sista dockan Göteborg och siktar Vinga mot sin färd mot Holland eller vart den nu skulle
Getostoch rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Tillsätt bladspenaten ochgetosten, rör ihop och servera med desamma. Snubblade förbi receptet av en slump när jag såg bloglovins mail med toppinläggen, ett mail som jag oftast skickar rätt ner i papperskorgen, men tack och lov att jag inte gjorde det säger jag bara
Blanda med färskost och smaka av med salt. Fyll på med vatten så att blomkålen precis täcks. Dela blomkålshuvudet på mitten och hyvla ena halvan i tunna skivor, gärna på mandolin
Idag lagade jag blomkålspizzaoch det var förvånansvärt gott. Toppa med ruccola innan servering. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och dra ut till runda bottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.