Vänd ner osten och äggvitan och grädda blinierna i smör på medelvärme. Blinier (boveteplättar) men lite bättre än vanlig eftersom de innehåller västerbottensost
Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
Kikärtsblinier. Strössla finhackad rödlök över och dekorera med en dillkvist. 1. Ha ner ägg, avrunna kikärtor, mjölk samt majsstärkelse och kryddor i en mixer
Det är alltid lika roligt när man själv kan steka sina egna blinier och ingen behöver vara i köket. Här serveras de med löjrom, hackad rödlök och rysk yoghurt, men de passar bra med sylt till också
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Och istället för sill och skivad potatis fyller vi tunnbröden med kebab, grönsaker och tacosås. Vansinnigt trevligt, om man är på det humöret – annars kan kan köpa färdiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.