Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans medlöjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Blinierna. Toppas med svampsallad, en klick löjrom och gräslök. Godast blir svampsalladen med riskor. Grädda på båda sidorna tills blinierna fått fin färg
Vänd ner osten och äggvitan och grädda blinierna i smör på medelvärme. Blinier (boveteplättar) men lite bättre än vanlig eftersom de innehåller västerbottensost
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Kom igen och unna er några bliniermed ”löja” redan nu till midsommar. Löjrom fungerar i krustader, på blinier, till en bifftartar eller bara som den är till en flöjt champagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.