Försökte värma oss med glögg. I förmiddag har vi varit på öppna förskolan som är utomhus. Och när mammorna fikar på godsakerna ska ju inte de små stå utan
Mindre kolhydrater än mjölk och grädde, mättar bra och perfekt att ersätta välling med till de små. Den proceduren brukar egentligen gälla om man kör med hela ägg och alltså har i vitan, eftersom den innehåller ett ämne som i stor mängd ofta inte är hälsosamt i rå form
Med enbart fyra ingredienser plus en nypa salt så kan bakandet knappast bli enklare. Nötresterna som blir över kan man antingen använda i en müsli, gör en hummus av eller varför inte kakor
Kavla inte för tunt, det är godast om brödet är lite tjockare (sen jäser det upp något när det gräddas också)Om du inte har en kruskavel som jag använder på bilden, så kavlar du ut med vanlig kavel eller plattar till som om du skulle göra en pizzabotten
½ dl frusen majs. Mosa med exempelvis en stavmixer till önskad konsistens. Dessa är så kallade essentiella fettsyror och livsnödvändiga för både små och stora att få i sig via maten
Påsken närmar sig med stormsteg och förutom den goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Ibland, vid speciella tillfällen har Vera fått festa till det med en av deras puréer. Frågan är bara varför jag inte har gjort min egen variant tidigare
Ersatte hackad lök med tomater och oliverna fick vara hela istället för finhackade. Receptet lånades från LCHF Gourmet (dessförinnan skall receptet ha kommit från Annika Rognebys hemsida - hittade dock inte länken där, men receptet skall även finnas i hennes bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.