Pensla med ägg och strö över lite socker. Blanda samman sylt med blåbär, vill ni ha mer blåbärsblandning öka ex till 1 ½ dl av vardera. Lägg på vaniljvisp, blåbärsblandningen, lägg på locket och pudra med florsocker 2 frysta smördegsplattor. 1 ägg att pensla smördegen med
Fodra cylindrarna med plastfilm • Fyll demsedan med i tur och ordning. Klipp till remsor av plastfilmsom räcker runt bakelserna • Temperera chokladen och bredut den tunt och jämnt längs plasten • Låt stelna något • Virabandet runt bakelserna med plasten utåt och ställ in i frysennågra minuter • Dra försiktigt loss plasten • Dekorera medfärska blåbär och blåbärsris
Ta ut bitar av glassen med samma mått som tillkakorna • Lägg glassbitarna på hälften av kakorna, lägg påblåbär och toppa med resten av kakorna • Pudra kakaomönstermed hjälp av en schablon
Riv mandelmassan och blanda med äggen. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort bakplåtspapperet medans kakan är varm. Bred på 3 dl vispad grädde med slickepott. Skär ut blåbärsbakelser 5 äggvitor
Dagen har bland annat tillbringats i blåbärsskogen med pappa och mycket blåbär blev det. Har du frysta bär så skaka dem i en påse med lite potatismjöl (nån msk)
Rör ner i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. 4 ägg3 dl socker100 gr smör1 dl mjölk4 dl mjöl2 1/2 tsk bakpulver1 nypa salt2 tsk malen kardemummaVispa ägg och socker pösigt
Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Lägg i blåbär och toppa med resterande smet. Toppa med mandelspån. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering
Efterrätten blir "Pärontarte Royal medkardemummavisp" - en paj fylld med päron, pistachnötter m. se)Förrätten blir "Löjromstoast med avocadocreme" - smörstekta brödrondeller med en creme gjord på avocado, creme fraiche och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.