Kardemummakakor. Hacka ihop smör, socker, kardemummaoch vetemjöl till en smulig massa • Tillsätt äggulan och arbetasnabbt ihop till en deg • Låt degen vila svalt i 1 timme • Sättugnen på 225° • Kavla ut degen tunt och ta ut kakor medmått • Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper ochgrädda i 6–7 minuter • Låt kallna
Mumsigt god var denna paj. Söt med en frisk och somrig smak av blåbär och jordgubbar. Har man frysen full med blåbär som jag har då blir det mycket blåbärsbak
Servera som en festlig blåbärsbakelse med vispad grädde och blåbär, eller vispa ihop en fast kräm av 2 dl grädde, 200 g naturell färskost, 3 msk florsocker och 3 msk lemoncurd och spritsa ovanpå
Eller kanske en blåbärskaka, blåbärsbakelser, blåbärssemlor. Ett Lila Fat gjort i Ekologisk Bambu - perfekt och matchande att servera blåbärsmuffins på
Rör ihop mjukt margarin och strösocker tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rulla sen degen till en dryg fingertjock rulle och skär ut bitar lagom för den typ av folieform du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.