samla upp den silade massani en skål • Krama ur gelatinet, tillsätt det till den silade massanoch rör om tills gelatinet smält • Låt svalna något • Häll övermassan i en form klädd med plastfolie (formen ska vara såstor att panna cottan blir 1–1 1/2 cm hög) • Frys i minst 1 timme• Stansa sedan ut lika stora rondeller som sans farine-bottnen• Ställ tillbaka i frysen
Kardemummakakor. Hacka ihop smör, socker, kardemummaoch vetemjöl till en smulig massa • Tillsätt äggulan och arbetasnabbt ihop till en deg • Låt degen vila svalt i 1 timme • Sättugnen på 225° • Kavla ut degen tunt och ta ut kakor medmått • Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper ochgrädda i 6–7 minuter • Låt kallna
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm
3/4 dl socker 125 g Smör 3 dl vetemjöl Fyllning. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm
Fördela hälften av smeten i formarna, de ska inte vara mer fyllda än till ca 3/4 totalt. Servera som en festlig blåbärsbakelse med vispad grädde och blåbär, eller vispa ihop en fast kräm av 2 dl grädde, 200 g naturell färskost, 3 msk florsocker och 3 msk lemoncurd och spritsa ovanpå
Recept. Anna Stefansson. fre, 2013-08-09 20. 13. 30min. (0). Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker riktigt länge till de blir en vit och pösig smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.