Chokladskålarna måste du göra dagen innan så att de hinner stelna ordentligt. Chokladskålarna. Temperera chokladen, annars kommer dina chokladskålar att smälta när de står framme
Chokladskål till frukost. Jodå, det går. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktiskt lika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner
Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingår i ett lag på fyra som har vunnit en delseger i distriktsmästerskapet i schack varför de nu går vidare till final) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Pannacottan är serverade i chokladskålar men går förstås bra att hälla upp i vilken skål som helst. Chokladskålar gör du enkelt genom att smälta valfri mängd choklad över vattenbad
På bilden ser vi hemmagjorda chokladskålar fyllda med mjölkchokladmousse och bär/chokladdoppade oreokakor, chokladdoppade jordgubbar, små engångsglas med vit chokladpannacotta och chokladmousse
Ett tips är att laga chokladskålarna kvällen före och sätt de på ett fat och låt stå över natten. Fördela moussen i chokladskålarna och sett de kallt 1 timme
Hejsan. Sitter med datorn i knät och lyssnar till fint sommarregn utanför fönstret… Mysigt. Sitter och tänker tillbaka på förra veckans grillmiddagar i kvällssolen och tänker att ni faktiskt inte fått recept på den ljuuuuvliga dessert vi åt en av kvällarna
Att temperera chokladMetod med marmorskiva. Finhacka chokladen och värm i vattenbad till 48-50 grader (var mycket noga med att inte en droppe vatten kommer i chokladen)
Hej hopp, nu är snart 2015 slut. Vad har vi gjort. Vad har ni gjort. En av de största grejerna för oss - såklart - är ju att vår första kokbok Ta tillvara släpptes i maj i år
Jag hade tänkt mig snygga chokladskålar med glass, bär och kolasås i men tiden rann iväg så det blev kladdkaka med chokladmousse och vaniljglass till istället
26 Jun. 16. 26. Små mumsbitar. 0kommentarer. Halloj. Ska iväg på grillmiddag hemma hos några vänner ikväll och då jag fick lite björnbärsmousse över efter en tårta så passade jag på att göra små mums bitar om jag kan ta med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.