Klassiska maträtter att ha till påsk är kyckling och lamm. Förra året serverade jag parmainlindad kyckling i balsamicosås, i år lutar det åt lammstek, alternativt en klassisk grillning
Här kommer lite tips på vad ni kan mumsa på till påsk. lemoncurd till kluttarna ovanpå äggen. Skär försiktigt bort toppen på äggen, så pass att äggen kan tas ur
Så här ser de inledande rätterna ut på den smakliga påskbuffé som vi bjöd av igår. Mangosillen var en av de rätter som många av våra gäster uppskattade och ville få recept på
På bilden är bara kycklingdelarna, champinjonerna brynta och ligger i en stekgryta. Nu har jag förberett dagens middag som blir 70-talets Flygande drakens Kycklinggryta
Strö sen på tomat, lök, majs och lite ost. Lägg sen på ett nytt lager med chips och fortsätt på samma sätt som första lagret, tills du har gjort tre lager
Jag bjöd då på en grekisk kycklinggryta som heter Kokkinisto, recept HÄR. Sedan bryner man på köttet så det blir fin färg, lägger i en ugnsform och på 150 grader kör jag tills lammet får en temp av 55 grader. Amazin Zinfandel finns på Systembolaget och har nr 72534, kostar 79 kr och ska passa väldigt bra till julens alla smaker
På julafton åkte vi till Grimetons Radiostation utanför Varberg. Här har vi Björnbjörn som var på brahumör, och som tur var blev kompis med Erik innan vi åkte
Häll i saltet på slutet. Jag gör själv alltid detta brödet på kvällen innan jag går och lägger mig, och låter det stå i kylen över natten för att få rykande färskt bröd på morgonen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.