Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Tycker veckorna går alldeles för fort. Hoppas på lite bättre väder bara. Smör och ströbröd till formen. Vi gjorde den förra helgen och den var bara så god
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Rör försiktigttill en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Lägg klyftorna i en påse och krossa dem försiktigt med exempelvis en flaska. Riv skalet på citronen. Krossa till halvstora bitar, så se till att de inte blir till en puré
I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper. Jag har gjort en stegförsteg beskrivning på hur man gör nallen
Men, vi har ju ätit hela helgen förstås så det måste jag ju få visa er. Testade ett gott vin till, ett amerikanskt vin som funkade bra till lammet och väldigt bra som sk "snackvin"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.