Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
Favorit i repris. Bakokryddan finns att köpa här. Ätes med mjukt bröd, sallad eller ris. "En spännande kryddblandning som ger underbart god smak till såväl vegetariska rätter som kötträtter
Etiopisk mat äts med händerna med hjälp av ett mjukt, poröst, surdegsbröd som kallas Injera. Då alla äter med sina händer kan en etiopisk middag ha alla utsikter att bli ett lättsamt arrangemang
Etiopisk curry. Provköket bloggar från semestergrillen. berebere. Jag brukar rosta kryddblandningen när jag gör berbere för grytor etc, men i det här fallet rostas ju kryddorna i grillen
Recept. Maria E. sön, 2013-09-08 08. 59. 10min. (0). Blanda allt och gnid in steken med kryddblandningen. Låt köttet få stekas långsamt för bästa resultat
Recept. Christine Malm. sön, 2013-09-08 22. 50. (0). Örterna finhackas likväl enbären och vitlöken. Detta klappas in och runt steken som läggs i stekpåse
Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar. Etiopiskt måste vara den ultimata söndagsmaten, det är helt omöjligt att inte äta för mycket, och sen sitter man helt euforisk i en paltkoma i kubik, medans dofterna fortfarande säger att man kanske kanske kan trycka ner en liten bit mat till
Hemligheten i grytan är den etiopiskakryddmixen berbere som ger den dess ljuvliga smak. 2-3 msk berberekrydda- recept HÄR. 2-3 msk berberekrydda- recept HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.