Kryddblanding

Kryddblanding

Hemmagjorda kryddblandningar

Hemmagjorda kryddblandningar

Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
Ajvar relish

Ajvar relish

Efter att ha läst diverse hyllningar till den goda röran med ursprung i Balkanländerna blev jag otroligt sugen på ajvar relish
Smaksatt salt

Smaksatt salt

1. Du tar antingen ett fling eller strösalt. 2. Gör mycket på en gång så använd minst ett paket. 3. Du tillsätter i stort sätt vad du vill
Lisen Sundgrens vilt salt

Lisen Sundgrens vilt salt

färska växter. 1finmalet, oblekt havssaltLägg växter och salt i en matberedare och mixa tills växtmaterialet är helt finfördelat
Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det Etiopiska köket. God att ha i grytor, som rubb eller i marinader
Tacokrydda (LCHF)

Tacokrydda (LCHF)

Vad passar väl bättre en ruggig fredag som denna, än att lägga ut ett recept på tacokrydda. Mustig, aningen chilistark och väldigt mycket fredagsmys
Hemgjord tacokrydda alt. Organic..

Hemgjord tacokrydda alt. Organic..

Tacos blev det ikväll och därmed tänkte jag kika in här med ett litet tips till er som vill minska på sockret och alla onödiga e-ämnen som finns i tacokryddan man köper
Stekt potatis med vitlök och paprika

Stekt potatis med vitlök och paprika

Goda potatisbitar med smak av vitlök, smör och paprika. Ljuvligt gott. Servera som en huvudrätt med sallad och en god dressing eller som tillbehör till maten
Ramslökssalt

Ramslökssalt

Äntligen vår, solen skiner, fåglarna kvittrar, skillorna blommar och en distinkt vitlöksdoft lägger sig i skogen - ramslökssäsongen är här
Örtsalt

Örtsalt

Det gäller att ta hand om sommarens örter och bevara dem under höst och vinter. Såklart kan man göra detta på många vis, tex genom torkning eller frysning
Ännu godare ribs

Ännu godare ribs

Man lär sig så länge man lever och det stämmer verkligen. Jag har alltid funderat på varför en del tar bort den tunna hinnan på baksidan av revbenen innan de marinerar eller ”rubbar”
Garam masala

Garam masala

Garam masala är en indisk kryddblandning som de lins- och rårisbiffar jag planerar att laga i veckan ska smaksättas med