Smula jästen och lös ut den medsurdegen och vattnet. Låt baguetterna svalna på galler utan handduk. Strö över saltet och arbeta i 5 minuter till täck bunken noga med plast folieoch låt jäsa i 2-4 timmar. sätt in båda plåtarna och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen stäng luckan snabbt och baka i 15 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och baka ytterligare 4 minuter de ska ha fin färg och knaprig skorpa. sätt in en plåt och spreja med vatten baka i 15 minuter sänk värmen till 200 grader och baka ytterligare 4 minutergör de samma med den andra plåten. 1 dl rågsurdeg
Min baguetteplåt har plats för fyra baguetter och det är receptet avpassat efter. Nu äntligen har det blivit dags att prova min nya baguetteplåt och premiärbaguetten blev en medvetesurdeg och rostat sesamfröm
Jäs baguetterna tills degen reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Ett annat alternativ är att grädda degen i en smord bakform men då blir det inte baguetter förstås
Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegsbaguetter
Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguettermed väl mjölade händer. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.