Jäs baguetterna tills degen reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Ett annat alternativ är att grädda degen i en smord bakform men då blir det inte baguetter förstås
Jäs baguetterna tills degen reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Ett annat alternativ är att grädda degen i en smord bakform men då blir det inte baguetter förstås
Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegsbaguetter
Smöra baguetten, lägg i röran och garnera med sallad, gurka, tomat och paprika. Antingen kan man blanda ner baconet i röran eller lägga ovanpå röran i baguetten
Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguettermed väl mjölade händer. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.