bröd

  • 18 Recept

Ost- och skinkrullar till frukost

Rostbröd. Skär bort kanterna på brödskivorna. Kavla ut brödskivorna så de blir tunna och lättare att hantera
Enkel focaccia, Leilas recept

Enkel focaccia, Leilas recept

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke
Lavash och Ezme

Lavash och Ezme

Här kommer recepten på det turkiska ballongbrödet samt tomatröran som vi hade på vår azerbajdzjanska middag
Sweet Chili

Sweet Chili

Sweet chilisås är en storfavorit här hemma och väldigt enkelt att göra själv. Jag använder lite mindre socker än vad det är i den man köper i affären
Gott utan maskin

Gott utan maskin

}Det här ganska knasiga men fantastiskt goda brödet bakade jag häromdagen utan annan elektronisk apparatur än ugnen
Majsbröd - Corn Bread

Majsbröd - Corn Bread

Ugn 230 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Blanda de torra ingredienserna i ägg och mjölkblandningen
Snabbakade majsbröd

Snabbakade majsbröd

Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden
Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. Chapati. 4 dl vetemjöl. 2 krm salt. ca 2 dl vatten, 37°
Naan - Indiskt bröd

Naan - Indiskt bröd

Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Ciabatta

Ciabatta

Låt bröden jäsa ytterligare 2 timmar. Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

 Herre min Gud vilka goda bröd. Lägg bröden på bakplåtspapper som du lagt på brickor så att du kan stjälpa in dem på den heta ugnsplåten
Arabiskt bröd

Arabiskt bröd

Grädda bröden strax över mitten i ugnen i 8-10 minuter tills de jäst upp och fått fin färg. Smula ned jästen i en bunke
Libanesiskt tunnbröd

Libanesiskt tunnbröd

Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning. För att nå det äkta Libanesisk bröd. Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig
Baguetter med surdeg

Baguetter med surdeg

Man kan göra degen hårdare men då blir brödet inte riktigt lika gott. Ta ut den heta plåten, dra över bakplåtsduken med bröden till plåten