Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Lammstek. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten. Tryck ut degen i en bröad form eller långpanna använd kokosflingor att bröa med
Ös lammsteken några gånger med skyn under stekningen. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Har man ingen sås tycker jag man ska strunta i potatisen och bara äta lammet med bönorna. Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Stick hål in i steken med en liten skalkniv. Lammstek. Lägg skivorna i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet och torka potatisskivorna med hushållspapper
Riv/raspa skalet utan att få med det vita. Gnid in köttet med blandningen. Eller ta bort nätet och krydda in- och utvändigt och bind sedan upp med steksnöre
Blanda färsen med vitlöken, persiljan samt kryddorna. Smörj en ugnsform med olja. Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabröd med diverse olika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.