Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Anledningentill varför de kallas "Anitas smörgåsbullar" är för att mamma fick receptet av en väninnnavid namn Anita för många år sedan, så så var det med det
Arbeta degen väl i en assistent. häll irågsikten och kör assistententills degen släpper bunken. Lös upp jästen i 37 gradig youghurt, blanda ikummin honung salt och grovt rågmjöl. Låt degen jäsa i 30 min. Arbeta degen på ett mjölat underlag forma 2 runda bröd och låt jäsa på plåt i 30 minuter. grädda i 250 gr i 15 minuter stäng av ugnen och låt bröden vara kvar i ugnen ytterligaretiominuter. 2 msk kummin. 6-7 dl rågsikt
billigt ) Vem Anita är vet jag faktisktinte, men det har alltidvaritâ€Anitasrisrättâ€, tror receptet kommer från farmor, så det får väl fortsätta heta så
Blanda nu nötfärsen, blandfärsen med skorpblandningen, kryddan och löken. Arbeta ihop det väl. Nu är det bara att forma små köttbullar och steka så att dom får en fin stekyta på varje sida och skaka om i pannan
För flera år sedan jobbade jag med en dam som hade väldigt fasta rutiner. Hon bakade brödet varannan vecka och frös in det skivat, med två skivori varje påse
Helgen är över i ett nafs, vilket den alltid är när man ”bara” är ”ledig” om söndagarna. Vilket jag naturligtvistrivs bra med och räknar det som vår familjslivsstilkombinerat med träning och barnens sportaktiviteter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.