1Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. 1Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda. Arbeta ner degen i bunken och ta upp den på mjölat bakbord
Häll ut degen på mjölat bakbord. Det här är nog de godaste lussekatter jag ätit. Tricket är att det behöver vara ganska mycket smör i degen för att de inte ska vara torra
Receptet ger 2 limpor. 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar
20 gr bakpulver. Häll smeten i smörade brödformar och baka sedan av på 100 grader varmluft i en timme. Höj sedan värmen till 150 grader och fortsätt baka i 30 minuter. 20 gr bakpulver