Så, födelsedagen ska med andra ord så klart firas med det allra bästa jag vet - näraoch kära. Jag bakade den på jobbet tillmidsommaraftoni år, och den är perfekt till stora bjudningar med andra ord, och räcker gott och väl till ett tjugotal gäster
Perfekt blandning av fräscha bär och söt kolagräde. Den här tårtan är både enkel ochväldigt god. Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd socker i andra glaset ochi tredje glaset tar du hälften mjöl och hälften potatismjöl
Kolla kakan med en sprovstickanär den är klar, grädda annars litetill. Bryt marängerna ibitar som är ungefär samma höjd som tårtanoch fäst dem runt kanterna
Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för näraoch kära. Låt blandningen stå kallt i kylskåp minst två timmartills den blivitordentligt kall
Vänd ned mjölblandningeni äggsmeten, skrapa ned den i långpannan och bred ut till ett jämnt lager. Vispa gulorna, ägget och sockret till en pösig massa
( jag gjorde min dagen innanoch tog fram den en stund innan jag gjorde tårtan så den fick mjukna). Och det är ett recept som jag fått av en jobbarkompis (finns på nätet också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.