Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min. Frallor på jäsning… Efter 30 min, pensla med ägg och strö över vallmofrön
Sen att dem blir stora och saftiga är bara ett plus i kanten. Ca 10 stora muffins. Fyll formarna med 2/3 av smet. 3 1/2 dl florsocker. ) Ca 10 stora muffins. 3 1/2 dl florsocker
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris. Koka upp allt utom vårgårdaris och koka till kolakonsistens i ca 3 min. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris
3. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
Till 20-25 stora kakor behövs. 300 gram smält äkta Smör. 3 tsk Vaniljsocker. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Du kan också göra lite mindre kakor, typ golfbollar, och då räcker degen till 25-30 kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor. 300 gram smält äkta Smör. 3 tsk Vaniljsocker
3 av dom syrade, resten lite olika gurkrecept, lök, och små grönsaker. 3 dl risvinsvinäger. 3 msk socker. De kan va färdiga att äta efter 15 min, men jag har lagt mina på burk och de bör hålla ca 3 veckor. 3 mån. 3 vitlöksklyftor. De är klara efter ca 3 dagar. Håller ca 3 veckor i kylen. 3 av dom syrade, resten lite olika gurkrecept, lök, och små grönsaker
Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen. Blanda ihop till en slät deg och låt jäsa i 30 min. Smöra en långpanna och lägg i bullarna, låt jäsa ytterligare 30 min
3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt). 3 dl vispgrädde. Jag kokade kolan till 130 grader och det var precis lagom. Blanda alla ingredienserna förutom polkagrisarna i en större kastrull och låt koka till en tjockare smet, jag kokade till 130 grader eller strax under. Relaterat 3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt)
Smörj en rektangulär form, ca 25x30 cm, med smör. 37 º. 3 ägg. Gör så här för att göra brödet. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss och pudra över florsocker. Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Eller ja hur stora du vill göra väljer du ju själv men jag gjorde 4 stora kakor av min deg. Låt blandningen bli 37 grader. Låt degen jäsa övertäckt av en bakduk i bunken ca 30-40 minuter. Baka ut till 4 lika stora kakor eller 18 små. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. 4 lika stora kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.