Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Storebror plockade blommor till mig både på vägen till och hem från förskolan. Havremjölk. Lillebror har varit som ett litet solsken hela dagen och jag fick ett mycket spännande erbjudande som jag glatt tackade ja till
Och så vinnaren av Ninjago-paketet (som väldigt många av er ville vinna) blev. Jag har köpte lite påskfjädrar och påskägg men väntar lite till med påskriset
Receptet kommer från boken Lyxlagat sött & gott av Frederik Zäll och Daniel Roos. Ta kastrullen från värmen och smält den hackade vita chokladen i grädden
Smaka av med salt och vitpeppar. Salt- och vitpeppar. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Deras nya kollektion av barnkläder var jättefin och Zacharias fick en del nytt till sin garderob. Jag ville självklart bjuda på lite gott fika och funderade väldigt länge på vad jag skulle göra
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Jag gillar att göra kakor och bakverk i små storlekar, inte bara för att det blir så söta utan också för att jag tycker ibland att det kan bli lite för mycket av det goda, så att säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.