Receptet gå raka vägen upp till första plats över brödjagvill rekommendera andra. Vill ha en extra krispig yta på brödet kan du slänga in lite vatten i botten på ugnen när du tagit av locket
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Mina långtida surdegsbröden som blev stora och jättefina. Resten av receptet har jag tagit grunden ifrån boken "surdegsbröd" men eftersom jag aldrig tydligen kan hålla mig till ett recept, utan slänger i och tar bort och har mig så skriver jag nu ner receptet här och kallar det varken till bokens recept namn eller mit utan det blir bara surdegsbröd med honung och flingsalt
Så här gjorde jag i alla fall. Underbart surdegsbröd. Sikta över lite mjöl, gör några "nyp" i bröden. Degen till bröden 14 bröd5 dl vatten10 g jäst16 dl vetemjöl2 dl fint rågmjöl300 g vetesurdeg1 msk saltLös jästen i lite ljummet vatten. Jag tog 12 minuter. Degen till bröden 14 bröd
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Så vill. Jag och barnen ska på museum i helgen, träffa vänner, baka och laga mat ihop, spela spel. Jag passade på att blanda ner lite chiamjöl dessutom
När den jäst färdigt, är degen lätt, luftig och fylld med stora bubblor. Annars är det lätt att brödet bränns vid och att brödskorpan inte blir så där frasig som man så gärna vill ha den
Jag har kommit på att jagbakar alldeles för lite bröd. Jag tar aldrig upp mer bröd ur frysen än vad vi äter på en dag, bröd skall ätas färskt, det är liksom grundregeln när de gäller bröd, enligt mig
I fredags bakadejag både bröd och bullar. Brödreceptet tror jag kommer från buffé. Så vi har njutit av morotsbröd och härliga vetebullar med vanilj i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.