Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlökochchilioch sedan kyla den
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Men, den vårfagra fredagskväll i april förra året då vi första gången åt dessa räkor, pressade vi citron över dem, och dessutom vi svalkade våra strupar med
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes ochvitlök. ½ tsk röd chili fliakes. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Jag serverar mina räkormed aioli, varma baguetter och spansk potatisomelett (tortilla espanola). Jag dukar fram en liten buffé där alla får skala sina räkor för hand och doppa i aiolin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.