Super goda bröd som min kitchen aid hjälpe mig snurra ihop. ) Bäst till frukost. Jäste bara 1 gång. (förutom plåt 2 som fick vänta lite)ca 12 st25 g jäst3 dl ljummen mjölk2 msk honung2 msk rapsolja½ krm kardemumma½ tsk salt3 dl siktat dinkelmjöl( ej fullkorn)VetemjölLös jästen i mjölken
God morgon,. Ännu en härlig dag är här. Min dag är uppbokad med jobb, möten, hämtning av barn lite tidigare än vanligt och annat fix, fullt upp med andra ord
Hej på er. Hoppas ni haft en bra helg hittills. Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna
Att få till ett bra hembakat hamburgerbröd är inte alltid lätt. Hamburgerbröd, ska inte bara vara lätta och luftiga, de ska även ha en mjuk skorpa och ett finporigt inkråm, nästan lite som en tvättsvamp så att det kan suga åt sig bra av hamburgarens köttsafter utan att lösas upp
Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill. Idag blev det en sväng till staden med tvillingarna som nog bara varit i Femman en gång tidigare, de fyller nio nästa gång
Det blir så gott att rosta bröd som innehåller gryn och frön. Jag tycker brödet smakar mycket mera då. Därför brukar jag ibland dela de här mjuka och goda tekakorna på mitten och sedan rosta dem en stund
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
19 Juli 2015. Bröd. frallor,. frukostfrallor,. snabba frallor. Goda frukostfrallor. Frallor ca 12 st50 g jäst4 dl ljummet vatten2 dl grahamsmjöl 5-7 dl vetemjöl 2 msk olivolja1 ägg0,5 tsk salt Smula ner jästen i en bunke
Rulla jämnstora runda små frallor. De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Dela degen i 30 lika stora bitar à ca 50 - 55 g (jag vägde hela degen och delade sedan den vikten med 30, vilket blev ca 54 - 55 g deg per fralla)
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.