Mkt enkelt och gott! Använder olika mjölsorter men Tycker brödet blir lättare att skära om det får jäsa ca halvtimmen i bunken innan det läggs på plåt och får jäsa där medan ugnen blir varm!
Jag använder min kruskavel så fort jag kan bara för att det påminner mig om min mormor. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Ibland kan jag bli nästan galet sugen pånybakatbröd. Brödet, som har en härligt frasig och seg skorpa, är godast nybakat men det går givetvis bra att äta senare också bara att det då har fått en mjukare yta
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Halva tiden hade jag locket på och sista halvan körde jag utan. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 1 msk vit baksirap. 1 ägg. 16 dl vetemjöl. 1 ägg. Lägg på plåtar och låt jäsa i 30 minuter. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter. 1 msk vit baksirap. 1 ägg 16 dl vetemjöl
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Lägg dem på plåtar. Grädda bröden så här. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig. Rör i rågsikten noggrant, en deciliter i taget men spara ca 1 dl till utbakningen. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor12-15 minuter mitt i ugnen. 1 rågad tsk salt. 14-16 dl rågsikt
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Låt svalna och njut av nybakatbröd. Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
Kommentarer
annbrittsvanberg-1
Mkt enkelt och gott! Använder olika mjölsorter men Tycker brödet blir lättare att skära om det får jäsa ca halvtimmen i bunken innan det läggs på plåt och får jäsa där medan ugnen blir varm!
Anki Jönsson
Mycket gott och enkelt att göra. Bakade brödet i min Flavorwave Turbo Oven ??
Logga in eller Registrera för att kommentera.