Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Jag använder min kruskavel så fort jag kan bara för att det påminner mig om min mormor. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Halva tiden hade jag locket på och sista halvan körde jag utan. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Jag brukar blanda på kvällen och baka brödetpå morgonen (på helger förstås) eller så blandar jag ihop allting tidigt på morgonen innan jobbet och bakar brödetpå kvällen sen
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra vetemjöl över brödet innan nattjäsning -detta för att plasten inte ska fastna på degens ovansida
Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.