Du behöver300 g stora räkor3 vitlöksklyftor1/2 dl olivolja1 lime1 tsk curryÖrtkryddorSalt & peppar3 vitlöksklyftor2 äggulor1 dl olivoljaFärsk persilja, finhackadSmaksätt med
Vi började med grillade räkspett och sallad till förrätt, till varmrätt åt vi grillade karrekotletter och bulgursallad, till efterrätt blev det chai-te och banankaka med citrusglasyr
Tvätta salladen, låt vattnet rinna av och strimla den i breda remsor. Skär annanasringar och ost i lika stora kuber, dela cornishones i mindre bitar, skär skinkan i mindre bitar
Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Skala räkorna och spara skalen till buljongen. Lägg räkorna i en skål och ställ den i kylen. Lägg räkskalen på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter
För inte så länge sedan var jag i Sydafrika å tjänstens vägnar. Det finns mycket att säga om Sydafrika, både positivt och negativt, men i detta forum kommer jag att hålla mig till maten
Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.