Servera räkspettenmed en klick aioli och vitlöksbröd. Du behöver4-6 räkspettCa. 1 kg färska räkor2 vitlöksklyftor, pressade1 liten röd lök, finhackad1 jalapeno, finhackadOlivoljaSalt och pepparGör såhärMarinera räkorna med vitlök, röd lök, jalapeno, olivolja, salt och peppar
Fyll tortillabröden med den färgglada salsan och servera medräkspetten. Krydda räkorna med kryddmixen i en skål och se till att kryddan blir jämt fördelad
1 kg räkor med skal. Skala räkorna. Trä upp räkorna på spetten. Rör samman dippsåsen. Smaka av. Fördela dippen i 12 portionsglas och sätt ner ett spett i varje glas
Det gör den här fina lilla amusen, kan jag meddela. Det här årets upplaga av för-nyår bjöd på löjligt många goda amuser - bland annat den här fina dillpannacottan som Tove hade gjort
Vi började med grillade räkspett och sallad till förrätt, till varmrätt åt vi grillade karrekotletter och bulgursallad, till efterrätt blev det chai-te och banankaka med citrusglasyr
Tvätta salladen, låt vattnet rinna av och strimla den i breda remsor. Skär annanasringar och ost i lika stora kuber, dela cornishones i mindre bitar, skär skinkan i mindre bitar
Börja med att rensa revbenen, dra bort membranet på baksidan, se hur man gör i mitt inlägg HÄR. Det blev grillade tjocka revben som blev fantastiskt goda, räkspett, grillade padrones, grillad färskpotatis, grekisk sallad och en limeaioli
Jag letade lite efter piri-piri såser och hittade en som jag tycker smakar toppen (jag tog en bild på flaskan som är med nedan så att du kan leta efter den eller beställa hem den)
1 kg medelstora tinade ishavsräkor. Lättbryn skalen med smör och tomatpuré i rymlig kastrull, 5–8 minuter på näst högsta värme. Låt småputtra under lock 5 minuter, tillsätt grädden och smaka av med kajenn. 1 kg medelstora tinade ishavsräkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.