Ångkokta kycklingdumplings
Na
Na
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hacka kycklingen fint om du inte använder färs. Blanda med lök, vattenkastanjer, chili, ingefära, koriander, vitlök, sesamolja och lite salt.
  • Fukta kanterna på en dimsumplatta i taget med vatten, lägg en tesked fyllning i mitten och nyp ihop hörnen till ett knyte. Låt vila i 5 minuter.
  • Blanda under tiden alla ingredienser till såsen och låt stå en stund och samla smak.
  • Placera knytena tunt med olja och placera dem i en ångkokningsinsats (kan bland annat köpas billigt i asiatiska butiker) i en kastrull med en bottenskyla kokande vatten. Ångkoka knytena i 5 minuter. Dela en dumpling på mitten för att kontrollera att kycklingen är genomkokt.
  • Dippa knytena i såsen. (TT)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.