Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Vanlig husmanskost, så snabbt & enkelt. Fisken & ärtorna ångkokades i micron, klart på 12 minuter utan vidare ansträngning
Börja med att tillaga saffranssåsen. Undertiden den reducerar hinner du med allt det andra. Blanda grädden med mjölet och tillsätt i en tunn stråle under omrörning
Efter jobbet var det ett snabbt besök hem för ombyte till träningskläder, och då det var onsdag var det matlådefix så denna procedur påbörjades fint med löfte från mannen där hemma att han skulle ta ut min plåt med potatis när klockan ringde
Inlägget Ångkokta vetebullar med fyllning dök först upp på À la Michelle. I vanliga fall brukar dessa bullar bakas med ett speciellt vetemjöl som sälj i asiatiska livsbutiker, mjölet gör att bullarna blir extra vita i färgen
Mixa pumpan slätt tillsammans med creme fraiche och smör. Smaka av med salt & peppar. Pumpapuré är sött och krämigt och passar utmärkt som tillbehör till fisk
Skär paprikan, salladen och ananasen i bitar, lägg i tillsammans med laxen. Salta med örtsalt. Skär laxen i mindre kuber, ångkoka eller koka laxen i 7 minuter, undertiden koka upp vattnet med salt och buljongen, när vattnet har kokat, ta av kastrullen från plattan, lägg i couscousen, låt stå i 3 minuter, krydda med basilika, dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.