Frallorna äter jag till frukost med t. Tillsammans med t. Tänk på det när ni överväger priserna på vissa specialmjöler – de är ofta väldigt dryga, späckade med näring och mättar både mer och längre tid
Så jag vill lämna er med ett smarrigt recept så länge. Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Idag åker jag på semester i en vecka och ska passa på att koppla av ordentligt så därför kommer det inte bli något bloggande innan jag är tillbaka igen
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens. Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Sådana här små gulliga minikakor är trevligt att ha till hands och förgylla många desserter med (t. sockerfri bananglass), toppa fruktsallad med eller ha i hemmagjord nyponsoppa
Jag har använt kycklingbröst från en hel ekologisk kyckling eftersom att jag med två separata inlägg (varav detta är det första) vill visa hur många portioner mat man kan få ut av en endaste ekologisk kyckling
Prova med sticka för att se att kakan är färdig och känns lagom torr. Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten
Osötad choklad eller choklad sötad med agave kan man hitta i de flesta hälsokostaffärer. Smörj en ugnsform med kokosolja och mjöla med mandelmjöl eller kakao (kan vara en limpform eller en kakform)
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.