If you prefer less mousse and more cake you can do several brownie cake bottoms, then spread a layer of mousse on one, then put the next bottom on top and continue like this until all of your cake bottoms and the mousse are over
Mixa ihop silkestofun, havregrädde, näringsjäst, citronskal, gurkmeja och timjan till en slät kräm. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Nu har jag köpt en till tetra med kikärtor att experimentera med. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Smula digestivekexen fint, smält smöret och tillsätt det. Häll i muscovadosocker om du vill smaksätta med det, det går också att utesluta det eller variera med ex
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan. Det blir tårta till övriga gäster men den innehåller ju både gluten och mjölkprodukter och ägg
Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst. Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen
Lägg alla ingredienser i en mixerochmixa tills du har en slät, tjock smet. Pannkakstorsdag med veganska, glutenfria proteinpannkakor med kokosgrädde och bär
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
När blomkålen är färdig, lägg ner den med, ochmixa tills blandningen är mjuk och ordentligt mixad. Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, och därmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Hur många slags glutenfria frökex/knäcke har jag bakat. Den här gången har jag valt lite grövre glutenfria havregryn som bas och sedan plussat på med lite olika frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.