Äggmuffins med spenat och parmaskinka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g parmaskinka
  • paprika
  • 16 ägg
  • 13 dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • 12 krm mald svartpeppar
  • 1150 g riven ost
  • 11 dl hackad spenat
  • 1 smör till formarna
  • 1 färska örter
  • 1 sallad, mangoldskottÄggmuffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  • 1 Skär parmaskinka och paprika i bitar.
  • 1 Vispa ihop ägg och vispgrädde. Vispa i salt och peppar och hälften av osten och spenaten. Häll upp smeten i formarna och lägg i parmaskinka, paprika och resten av spenaten. Strö över resten av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • 1 Ta ut formen och låt svalna i några minuter. Lossa ur formarna.
  • 1 Servering: Servera med färska örter och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.