Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelostoch nötter. Stek pannkakorna i rikligt med matfett, i en väl upphettad stek- eller crepespanna
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Den här gången blev det Ädelost från Åsberget’s Getgård som fick åka in i ugnen. Bakade in Gorgonzola i ett litet paket av Smördeg och serverade med varm Björnbärssylt
Smaka av med salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Vispa grädden och vaniljsockret och smaka till med moccasirapen tills du är nöjd med smaken. Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden till tårtan med
Servera grytan med pressad potatis och sallad. Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. För många år sedan när Lena fortfarande bodde hemma och jag tog tåget ner till Skåne för att hälsa på, hände det ibland att vi fick den här underbara grytan
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.