MezzeManichemedsvampochkronärtskocka. Jag har funnit mig en ny favoritpastarätt och såklart delar jag med mig av receptet, som ursprungligen kommer från Zeta
Med tillägg av tomatpuré och kikärtor skapades en rätt som var så smakrik och läcker att jag fann mig själv famla efter ord för att beskriva dess smaker
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Lägg på ett till lager plattor och toppa medsvampröra. (om du lagar med färsk svamp så. i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det)
PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvampoch soppar kräver mer noggrann rensning
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit med om förut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.