Choklad- och apelsinplättar
Milda.se
Milda.se

Choklad- och apelsinplättar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 apelsiner
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl Milda Fraiche
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 ägg

Beskrivning

    Koka samman alla ingredienser till chokladsåsen under omrörning så såsen blir jämn och klumpfri. Koka ca 3 minuter.

    Filéa apelsinerna.

    Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna. Blanda ägget med mjölken, fraiche och margarin. Vispa ner i mjölblandningen.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller plättlagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen till medeltemperatur. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna.

    Servera plättarna med apelsinfilér och chokladsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.