Skiva köttet och servera med crème fraiche och grönsaker. Lägg filén ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ugnen till köttets innertemperatur är 60º, ca 15 min. Ta ut köttet, vira in det i smörpapper och låt vila tills grönsakerna är klara, ca 20 min. 500 g lammytterfiléer
På tallriken frestar vi med en jämnt rosastekt rostbiff från ugnen, den godaste vi ätit hittills. persilja gör oss lite förbryllade men det fungerar) gör vi själva och blandar med delikatesspotatis av valfri sort och till det serveras ytterligare smörstekta grönsaker
Mosa de gröna kryddorna till marinaden i en mortel tillsammans med saltet och vitlöken. Blanda samman alla ingredienser utom vinägern till grönsaksröran och häll över olivoljan så att grönsakerna täcks
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.