Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Väldigt gott är detta, ett härligt rödvin är ju ett måste till, vi skålade med Fetzer denna påsk
Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Mortla timjan med vitlöken. Koka upp och smaka av med salt & peppar. Skär upp lammet och servera tillsammans med grönsakssåsen samt ugnsrostade potatisar och rotsaker
Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Häll på rikligt med olivolja, salta och peppra. Blanda om och salta lite till, det är gott med salt. Medan rotfrukterna ligger i ugnen ska köttet gnidas in med kryddblandningen
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.