arla smör-&rapsolja med citron. Lägg filén ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ugnen till köttets innertemperatur är 60º, ca 15 min. Ta ut köttet, vira in det i smörpapper och låt vila tills grönsakerna är klara, ca 20 min. Skiva köttet och servera med crème fraiche och grönsaker 500 g lammytterfilé. 3 msk arla smör-&rapsolja med citron. 2 dl arla köket crème fraiche gourmet med smaken karljohan
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. 1 medelstor morot. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. 1 medelstor morot
Krydda med salt och svartpeppar och ställ in formen i ugnen igen och stek fisken tills den är klar. Lägg i grönsakerna i formen, pressa på citron och salta
Lägg grönsakerna i en långpanna och krydda med chiliflakes, basilika , timjan och svartpeppar. Strimla grönsakerna, dela dem i bitar, dela lök och vitlök i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.