Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Blanda i de skalade räkorna och låt sjuda någon minut. Garnera eventuellt med chili och koriander före servering
Istället för sylt och grädde gillar jag att servera lite matigare våfflor. Servera med svart eller röd rom, creme fraiche eller gräddfil, avokado och räkor
Gott att äta med ris eller potatis till om du vill göra den matigare. Tom Kha soppan ska egentligen blandas med kokosmjölk, men här har vi valt grädde o vatten för att minimera mycket av kokossmaken
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.