Vispa äggulorna med hälften av sockret och kakaon. Vispa resten av sockret och kakaon med äggvitorna. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut smeten
Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret i mjölblandningen och sist grädden. Rulla långa, smala längder och lägg ihop till glesa kringlor (doppa ev
Värm grädd- och mjölkblandningen. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Hysta ner sockret, vaniljstänger samt vaniljfröna i grädd- och mjölkblandningen
Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
Inte nog med att jag har avnjutit väldigt gott mellanmål i form av kaffe och chokladmuffins, jag har även gjort min kemiläxa och ska strax påbörja franskan
Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Krama ur gelatinbladen och. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- ochvaniljpannacotta som serverades med jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.