Servera med nötterna. Vaniljpannacotta. Koka upp grädde, farinsocker och pulverkaffe. Vaniljpannacotta. Dra åt sidan och rör i de urvridna gelantinbladen
Chris såg ett spännande recept på en dessert och jag gjorde en egen version på den. Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme. Och då har ni en kanon dessert för 8 personer
Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Rabarber- och jordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör till allt socker har smält
Vaniljglass medrabarberkompottoch italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
tillsammans med socker och kardemumma i en kastrull. Det här är en ljuvlig dessert som fulländar en god middag, och som du kan tillaga utan mjölk, ägg och gluten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.