Det är ju inte alltid saker och ting blir som man tänkt sig heller. I helgen hade jag planerat att laga massa god mat och blogga om, men i stället blev jag "kidnappad" av tjejgänget till min möhippa
Täck med plastfolie, låt salladen stå ochgotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Dela tomaterna och bryt osten i grova bitar. 10,5 st rivet skal och saft av citron. 11 dl repade oreganobladTvätta och koka potatisen. 1Skala och skiva löken. 1Blanda potatisen med olivolja, citronskal och saft, salt och peppar. 1Vänd ner lök, oliver, oregano och sist tomater och ost
Ingredienser Portioner. 4 100 g rättika 2 morötter 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk socker 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
April gick nyligen över till maj och nu börjar det verkligen kännas att sommaren är på gång. Träden har slagit ut, blommorna står i full blom och fåglarna kvittrar för fullt
Vatten (hur mycket beror på hur mogna och ”saftiga” bären är). Häll upp gelén i ordentligt rengjorda burkar som har sköljts i hett vatten blandat med natriumbensoat
Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Som topping använde jag Santa Marias Pizzasås Vitlök – Supergott. Nu ska ni få recept på världens godaste och superenkla pizzabullar (enligt mig) med hemmagjord deg dessutom och en god fyllning som man kan variera i mängder om man vill de
Vispa ihop ägg, mjölk, créme fraiche och mjöl. Rör i osten och krydda med salt och peppar. Jag serverade dem med löjrom, rödlök och en klick créme fraiche