4600 g lövbiff i strimlor2 st gula lökar, skurna i tunna klyftor1 st grön paprika i strimlor1 st röd paprika i strimlor1 st gul paprika i strimlorSmör och olja att steka iServeras med1 pkt tortillabröd, En stor rödlök, finhackadGuacamoleGräddfilDin favorit salsa (het eller mild it´s up to you)God riven ost, evMarinad1-2 st limefrukter, saften2 msk olivolja2 st vitlöksklyftor, fin-finhackade0. 5 tsk kummin, mald1-3 st röda chilifrukter, finhackade (beror på hur hett du vill ha det)0. 1-2 st limefrukter. 1-3 st röda chilifrukter
-). -) och passar alla hudtyper. En bra investering i mitt hushåll där vi äter minst 1-2 avokado om dagen. Smörj in i ansiktet och låt vara i ca 15-20 min skölj sedan bort med ljummet vatten. Återfukta ansiktet efteråt med 1/2-1 tsk kallpressad kokosolja. -) 1 mogen avokado
En omelettrulle med japansk inspirationOMELETTE ROLL 4 port4 ägg4 tsk sesamfrön, vita & svarta1 burk väl avrunna kidneybönor2 salladslök1 avokado2-3 cm tumme ingefära2 msk majonäs½ limeSoP10 cm gurkaoljagarisoja1. 2-3 cm tumme ingefära
Frosting100 g vit choklad200 g rumsvarmt smör200 g philadelphiaost5-6 dl florsocker1 tsk vaniljsockernågra droppar citron saft efter smak (kan uteslutas) Gör så här
Enkel köttgryta 4 port. 1-2 tsk sambal oelek. 1-2 tsk sambal oelek. Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde
Låt nu grytan puttra i ca 45 min-1 timme (späd med vatten om det behövs) och lägg sedan i morötter och selleri i bitar och låt detta puttra på i ytterligare ca 30 minuter. Rör ner senap, äppelcidervinäger, sambal oelek, lingonsylt, örtkryddor och grädde och och låt det koka ihop under lock tills köttet känns mört (30-60 min)
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Igår kokade jag en hederlig, klassisk köttgryta utan krångel. Enkel köttgryta4-6 port. 3-4 morötter. 2-3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört och börjar tråda sig lite. Enkel köttgryta4-6 port. 3-4 morötter
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta. Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. 1-2 dl turkisk yoghurt
Mariannes mustiga köttgryta. Ta 400 g benfritt älg- eller nötkött. Blanda ihop 1 msk matlagningssenap, 2 msk soja, 1-2 tsk timjan, 1 buljongtärning och 1-2 dl vatten. Tillsätt sedan 300 g strimlat vitkål och 1-2 dl vispgrädde. Det har varit så kallt här, närmare -30 grader hela tiden, att jag inte har åstadkommit så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.