Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta haricots verts. Snitta korven och stek den i en medelvarm panna, ca 3 minuter per sida
Smaken på gratängen påminner om stuvad vitkål, men jag tycker att gratängen är snäppet godare än vitkålsstuvning eftersom den får en gräddad yta, vilket jag tycker tillför lite extra god smak
Kör degen i maskin 5 min eller för hand eller med elvisp o krokar i ca 10 min samtidigt som det mesta av mjölet tillsätts. Njut gärna med Bregott och 2 ostskivor
Oavsett vilket så smakade det riktigt gott medvitkålsstuvningen och korven som stod på menyn, speciellt gott smakade det eftersom det var Håkans egenhändigt tillverkade Merquezkorv vi åt (receptet på den hittar ni här)
Jag serverade dagens biffar medvitkålsstuvning och gjorde då ingen sås men hjälp så gott det var. Stek sedan i panna på medelhög värme tills biffarna är klara enligt ditt eget tycke, jag vill gärna ha dom lite röda i mitten
Lägg en stor sked vitkålsstuvning i mitten av en tallrik, placera en varm bit fläsksida mitt på, lägg en sked malda hasselnötter ovanpå och några strimlor knaprig svål
Jag håller med. Tyrolerbrödet vinner på grund av kumminsmaken. Jag älskar österrikarnas schwartzbrot och köper med mig kilovis när vi hälsar på "systra mi" i Anif utanför Salzburg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.