Skala och hacka schalottenlök, skala och finhacka vitlök. Låt hälften av vattnet reducera bort. Lägg gulbetorna och paprikan i en bunke och blanda med rapsolja
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen avvit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
olivolja av god kvalitet. Ekologiskt vitkålshuvud. Rostad kål med vinägrett gjord på senap och gräslök. Jag mättade inte vinägrettens ingredienser utan höftade med detta
Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Vispa äggulor, dijonsenap ochvitvinsvinägermed harsyreoljan och smaka avmed salt ochvitpeppar. Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär ochsvartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Konfiterad fläsksida Skölj avoch torka av fläsksidorna. På ett sätt är de senare nästan roligare, det blir mer av en utmaning och man blir nästan förvånad när något så enkelt förvandlas till något så bra
Självfallet ville jag då återskapa den hemma och det var inte speciellt komplicerat då råvarorna praktiskt taget har blivit upplagda bredvid varandra på en tallrik
Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing
Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och täck med lock eller aluminiumfolie. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.